Een nieuw Jaar!

Inmiddels is 2021 alweer ruim 2 weken onderweg, hoog tijd dus voor het eerste blog van dit nieuwe jaar! Laten we met z’n allen hopen dat 2021 in alle opzichten een mooier en gezelliger jaar wordt dan 2020. Vol inspiratie en dat dromen mogen uitkomen 😊.

In dit blog lees je natuurlijk over de voortgang van onze Gouden Gastenconcepttraining maar zijn we ondertussen ook bezig met te bedenken wáár we dit concept willen gaan beleven. Onze “Droomlocatie” komt dus langzaamaan in beeld! En tip(je) van de sluier vind je verderop in het blog.

Als laatste nemen we jullie mee in onze “nieuwe” hobby’s. Deze hobby’s zullen hopelijk een belangrijke rol gaan spelen in ons concept, het zijn onze energie gevers en dat willen we graag met anderen gaan delen. Benieuwd wat het is? Lees dan snel verder.

Training

Training 1 (Mijn Gouden Gastenconcept) vordert goed, we zijn inmiddels aanbeland bij les 9 (van 12). Zoals al gemeld in ons vorige blog hebben we de kerstvakantie even gebruikt voor een korte tussenevaluatie. Vragen als: “Waar staan we nu…”, “Voelt het nog goed…” en “Wat hebben we nodig om goed verder te kunnen…” hebben we tegen het licht gehouden. Conclusie is dat we er nog steeds goed in zitten en vol vertrouwen de vervolgstappen gaan zetten die nodig zullen zijn om onze droom te realiseren!

In het vorige blog lichtten we al een tipje van de sluier op voor wat betreft ons concept. Dit staat nog steeds en proberen we (door middel van de training) steeds helderder in beeld te krijgen. Het is fijn om te weten dat we straks met een goed onderbouwd plan aan de slag kunnen. Dit geeft vertrouwen in wat toch een serieuze “Roer om” situatie wordt.

Droomlocatie

Het concept is één, maar over het “waar” zijn we tot nu toe nog vrij terughoudend geweest. Enerzijds omdat we het echt nog niet weten en anderzijds omdat de kans natuurlijk vrij reëel is dat het “een” ander land wordt. En met name dat laatste brengt natuurlijk wel de nodige gevolgen met zich mee. Zodra je na gaat denken over emigreren komen daar naast de praktische zaken ook de emotionele gevoelens bij kijken. Wat, maar vooral ook wie laat je achter en hoe gaan zij (maar ook wij) daar mee om. Niet eenvoudig maar we moeten uiteindelijk ook eerlijk naar onszelf zijn, het is per slot van rekening onze droom, ons leven!

Tot nu toe was het antwoord op de vraag waar we ons nieuwe leven willen voortzetten vooral breed georiënteerd. Nederland sloten we hierbij nadrukkelijk niet uit. Proberen we echter eerlijk en open na te denken over het totaalplaatje dan kunnen we niet anders concluderen dat als we onze “echte” droom willen najagen dit niet in Nederland zal zijn. Het is niet voor niets dat onze droom omgeving bestaat uit water, bos én bergen, ons logo geeft dit ook perfect weer. Ook voor de rust, ruimte en het minder gejaagde, drukke gevoel zien we onszelf meer zitten in een ander land.

Kijkend naar onze wensen en het gevoel bij diverse landen (we zijn ons al druk aan het inlezen 😊) denken we op dit moment aan Scandinavië (Zweden of Noorwegen). Ook Oostenrijk sluiten we nog niet uit maar verdwijnt wel wat meer naar de achtergrond merken we. We hebben nog niets besloten maar we voelen wel dat het “keuzemoment” dichter bij komt al was het maar om de voorbereidingen te kunnen opstarten voor zo’n grote stap.

Stof tot nadenken dus met het besef dat het niet niks is. Toch is de wens om het roer om te gooien er nog steeds én die wens wordt niet minder, in tegendeel…

Nieuwe hobby’s

Het is belangrijk om naast werk ook tijd te besteden aan leuke dingen, iets wat we vaak te weinig beseffen en doen. In de training wordt veel aandacht geschonken aan datgene wat je zelf belangrijk en leuk vind en wat je nodig hebt om optimaal te kunnen functioneren, je zgn. energie gevers (zoals hobby’s).

Sinds ik (Rob) in 2019 een cursus Ambachtelijk Meubelmaken heb gevolgd heb ik de liefde voor houtbewerking (her-)ontdekt. Met een vader die vroeger timmerman was en een opa die tot op het laatst van zijn leven hobbymatig houtsnijder was valt de appel dan ook niet heel ver van de boom. En zoals zo vaak kom je hier pas later in je leven achter, maar je bent nooit te oud om te leren toch? In oktober vorig jaar volgde ik een workshop houtdraaien en ook dat vond ik leuk en “energie gevend” om te doen, ziehier een nieuwe hobby. Inmiddels staat er een houtdraaibank in bestelling en hoop ik vanaf eind januari hobbymatig hout te kunnen gaan draaien!

Resultaat houtdraai workshop

Leonie heeft de stoute schoenen aangetrokken en is sinds begin dit jaar gestart met een cursus die opleid tot yogadocent. In beginsel om zelf meer met yoga bezig te zijn en uit te oefenen maar ook met het uiteindelijke doel dit voor anderen te gaan organiseren.

Energie gevers spelen een belangrijke rol in het leven. Door er regelmatig tijd aan te besteden blijf je in balans, zeker in drukke, hectische tijden. Mede daarom zien we voor o.a. deze hobby’s ook een rol weggelegd in ons concept. Hoe leuk is het als je op je droomlocatie mensen kunt meenemen in datgene waar jij blij van wordt. En zij vervolgens (hopelijk…) ook?

Tot slot

En zo komt er een einde aan het eerste blog van dit nieuwe jaar. Het is best een verhaal geworden maar we delen ons proces gewoon graag met jullie 😊. Soms denk je niet te weten waar je over moet schrijven maar als je eenmaal begint blijkt er toch weer genoeg te melden te zijn!

Dan nog even aandacht voor onze 2e nieuwsbrief die aanstaande is. Deze geeft een korte terugblik op de afgelopen periode én bevat dit keer 2 leuke extra nieuwtjes die je nog niet terugvindt op de website! Benieuwd? Schrijf je dan snel in voor de volgende nieuwsbrief zodat je net als anderen die je al voorgingen als eerste op de hoogte bent 😊.

We wensen jullie heel veel goeds en gezondheid toe voor dit jaar, dat dromen mogen uitkomen!

Lieve groet en tot de volgende blog,
Rob & Leonie

2 antwoorden naar “Een nieuw Jaar!”

 1. Wij hopen dat jullie dit jaar de keus kunnen maken en goed doordacht hebben hoe jullie dit willen aanpakken .
  Wij vertrouwen erop dat jullie weten wat jullie doen en dat dat wel inhoud dat jullie dit voor langere tijd geldt.
  En de hoop is dat de heimwee geen kans krijgt , dit hopen we ook voor de kinderen , je kunt niet alles uitsluiten want de mens is een ‘raar’ wezen. Liefs ons xxxx

  • Dat hopen wij ook! En zoals jullie weten proberen we altijd alles zo zorgvuldig en grondig mogelijk voor te bereiden, zeker voor zo’n grote stap. Er zullen ongetwijfeld veel, nu nog onbekende, hobbels op ons pad komen en we zijn ons daar terdege van bewust! Maar we laten ons niet leiden door angst, vol vertrouwen gaan we dit met z’n viertjes aan.

   “Elke grote reis begint met een eerste stap”

   En die zijn we nu aan het zetten :-). Liefs terug!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.