Hans en Nel – De DroomplekAcademie

We noemde ze al even in ons eerste blog maar ook op de pagina waar we onze droom beschrijven. Hans en Nel van de DroomplekAcademie! Maar wie zijn zij eigenlijk en welke plaats nemen zij in op onze reis?

Even terug in de tijd…

Zomervakantie 2019 Oostenrijk (Karinthië). We liggen aan het plaatselijke zwembad, de zon schijnt zonovergoten en we kijken naar de beboste bergen op de achtergrond. Weer krijgen we dat gevoel: “Wat zou het toch heerlijk zijn als je altijd in deze omgeving mag wonen en werken…”. Oké, we hadden natuurlijk een grote roze bril op maar Leonie had het zo sterk dat zij ter plekke een cursus Duits heeft besteld (beginner én gevorderde)😊!

Eenmaal thuis lag de cursus Duits op de deurmat en nog enigszins in de vakantieroes gingen we meteen op zoek naar woon- en werkgelegenheden in Oostenrijk. Tijdens deze zoektocht stuitte we ook op de website van de DroomplekAcademie, een initiatief van Hans Bruns en Nel(leke) Griffioen. Leonie gaf zich direct op voor “De vertrekweek 2019” en legde zo de eerste contacten met hen.

Hun verhaal sprak ons erg aan. Ook zij hebben het roer omgegooid. In 2009 hebben zij de stap gezet om in Oostenrijk een gastenverblijf te starten, met alle up’s maar vooral ook de down’s die daarbij komt kijken. Ondanks de supertijd en het succes van “De Berghut” besluiten zij in 2016 het toch over een andere boeg te gooien.

De DroomplekAcademie

Ze richten de DroomplekAcademie op. Een online trainingsplatform / ontmoetingsportaal waarop zij trainingen en inspiratie bieden aan mensen die ook een droom hebben om (ooit) een gastenverblijf te beginnen. Door hun eigen ervaringen weten zij als geen ander wat de valkuilen en belemmeringen kunnen zijn in dit hele proces en daar helpen ze anderen nu mee.

Naast ervaringsdeskundigen zijn ze ook coach, spreker én schrijver! De volgende 2 boeken hebben we allebei met veel belangstelling gelezen:

Inspiratie en coaching

Bovenstaande is uiteraard maar een beknopte omschrijving. Bezoek hun website(s) voor het volledige verhaal. Zij, maar ook de vele mede-cursisten, geven ons vooral waardevolle inspiratie en goede adviezen in dit leerzame proces, waarvoor dank!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.