In Balans!

In balans zijn, het valt soms niet mee. We merken het zelf in de herfstvakantie. De voorgaande weken hadden we het goede ritme te pakken met op de dinsdag- en donderdagavonden onze trainingsavonden maar deze vakantieweek merken we dat het wat meer “moeite” kost. De dagindeling is anders, de kinderen zijn de hele dag in en rondom huis, je gaat wat later naar bed en staat wat later op. Ook zijn we allebei nog een jaartje ouder geworden… Kortom, we zijn wat uit ons ritme.

Desalniettemin is het ons toch weer gelukt om, volgens onze eigen planning, een les af te ronden! In Les 3 proberen we door middel van een aantal opdrachten onze Waarden en onze Balansfactoren te achterhalen. Wederom een uitgebreide, diepgravende les die we elk apart maken en die uiteindelijk meehelpt in de zoektocht naar ons Gouden Gastenconcept op een Droompleklocatie!

Authenticiteit

Je bent het woord vast wel eens eerder tegengekomen, ook op deze website: Authenticiteit! Het loopt ook als een rode draad door deze 3e les. Maar wat is dat nu precies “authentiek zijn”?

Authentiek zijn betekent dichtbij jezelf blijven, bij de dingen die jij belangrijk vindt. Je staat open voor nieuwe ervaringen en gaat hierin je eigen weg. Je bent open en eerlijk naar anderen én jezelf. Het heeft daarmee een directe verbinding met je waarden.

Authenticiteit is de mate waarin iemand trouw is aan zijn eigen persoonlijkheid, geest, of karakter, ondanks externe krachten en invloeden.

Bron: wikipedia

Brené Brown, bekend Amerikaans onderzoekshoogleraar en expert op dit gebied, houdt regelmatig inspirerende presentaties over onder andere authenticiteit en kwetsbaarheid. De volgende 2 lezingen zijn zeker het bekijken waard!

Brené Brown | De Kracht van kwetsbaarheid

Brené Brown | Luisteren naar schaamte

Belangrijkste leerschool na deze les is wel dat het belangrijk is om (zoveel als mogelijk) naar je waarden te leven. Alleen dan lukt het je om de balans te bewaren!

Nieuwsbrief 1 (oktober 2020)

Dan ook nog even aandacht voor onze nieuwsbrief. Ambitieus als we zijn willen we op regelmatige tijden onze beslommeringen aangevuld met leuke extraatjes verwerken in onze nieuwsbrief. Eind oktober staat de allereerste gepland. Wil je de nieuwsbrief ontvangen en helemáál niets meer missen van onze droomreis, meld je dan snel aan via de knop hier op de website.

Lieve groet en tot de volgende blog,
Rob & Leonie

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.