Onze huidige droom

Na onze eerste (online) kennismaking met Hans en Nel hebben we ons ingeschreven voor het Masterprogramma “Mijn Gouden Gastenbedrijf”. Vol vertrouwen en met goede zin zijn we gestart met de introductie en de 1e les.

Ook zijn we voor de eerste keer al aangehaakt bij de 2-wekelijkse online Coaching Call met mede-deelnemers aan de training. En tussendoor werken we achter de schermen aan onze website, Facebook pagina en een Instagram pagina. Kortom, we zijn vol gas gestart!

Coaching Call

Woensdagavond 16 september hebben we voor het eerst deelgenomen aan de Coaching Call “Gouden Gastenconcept” die Hans en Nel ongeveer 2-wekelijks organiseren voor alle deelnemers aan het Masterprogramma. Deelnemers krijgen de mogelijkheid vooraf een vraag in te dienen die dan door Hans en Nel en de mede-deelnemers behandeld en beantwoord wordt. Er worden tips uitgewisseld en er is ruimte voor nieuwe deelnemers om zich voor te stellen!

We zijn die avond meteen als nieuwe deelnemers geïntroduceerd en hebben ons, aan de aanwezige mede-deelnemers, voorgesteld en verteld wat ónze droom nu is en waarom we aan dit Masterprogramma mee doen. Dit ging ons eigenlijk best goed af, mede doordat we het laatste half jaar al heel veel ervaring hebben opgedaan met video bellen door het verplichte thuiswerken.

Het gezelschap is eigenlijk heel divers. Er zijn stellen met kinderen zoals wij, alleenstaanden maar ook stellen van jonge tot middelbare leeftijd zonder kinderen. Sommige deelnemers zijn al vergevorderd in het proces en hebben zelfs al een droom locatie op het oog. Maar er zijn ook deelnemers, zoals wij, die nog oriënterend zijn. Ook de droomlocaties variëren, van Oostenrijk, Italië, Frankrijk, Zweden tot “gewoon” Nederland. Iedere deelnemer creëert zijn eigen gastenconcept op zijn of haar eigen droom locatie!

Huiswerk…

Niets gaat vanzelf, zo ook deze training niet. Er zal écht gewerkt moeten worden om tot een, voor ons, bevredigend resultaat te komen. Leonie en ik hebben vooralsnog de dinsdag- en donderdagavond gebombardeerd tot trainingsavond en proberen de rest van de week waar mogelijk ook bezig te zijn met onze droom.

De 1e module, Mijn Gouden Gastenconcept” heeft als doel om tot een uniek, authentiek gastenconcept te komen. Een onderscheidend bedrijfsidee dat voortkomt uit onze persoonlijke krachten en kwaliteiten! Na een uitgebreide en leerzame introductie gaan we aan de slag.

Droom

We beginnen met een een aantal opdrachten om zo onze droom te visualiseren, zowel in beeld als geluid! Het uiteindelijke doel is ook om het resultaat te gaan delen. Niet alleen met mede-deelnemers maar ook met anderen… Dit is meteen een pittige opdracht, we mogen dus gelijk “met de billen bloot” 😊.

De eerste avond zijn we druk met het maken van een collage (moodboard). Anniek en Iris vragen we om dit ook te maken aangezien we dit traject graag met het hele gezin bewandelen. We zijn alle vier druk met het zoeken van plaatjes die onze droomlocatie en onze droom weerspiegelen. Gelukkig komen we bij het eindresultaat tot de conclusie dat we met elkaar hier niet heel erg in verschillen.

De tweede avond gaan Leonie en ik er eens goed voor zitten om onze eerste videopresentatie op te nemen. Best spannend maar vooral ook leuk! Even slaat de frustratie toe (bij mij, Rob) als het me maar niet lukt om één van de collages goed en vlot op te nemen maar na ongeveer 10 pogingen staat het er toch op!

Resultaat

Als lezer van ons Blog en bezoeker van onze website delen we graag het resultaat en zijn we uiteraard benieuwd naar de reacties. Veel kijkplezier!


Over social media etc.

We hebben besloten, mede op advies van Hans en Nel, om al vroeg te gaan “flirten” met onze toekomstige gasten. Dit doen we door jullie al tijdens de training mee te nemen in onze vorderingen (en strubbelingen). We hebben o.a. een Facebook account aangemaakt, we willen regelmatig gaan posten op Instagram én hebben een website opgezet waar je je tevens op kunt aanmelden voor onze nieuwsbrief. Dus voor ieder wat wils die ons willen volgen op onze reis!

Lieve groet en tot de volgende blog,
Rob & Leonie

7 antwoorden naar “Onze huidige droom”

 1. Hallo Leonie en Rob,
  Wat hebben jullie een prachtige droom.Geweldig om dit te doen met jullie dochters Anniek en Iris.
  Zelf zijn wij voor het eerst in November 2019 in oostenrijk geweest,nl onze zoon Maarten pacht daar een restaurant.Onze dochter Maaike woont in Doetinchem en heeft een kapsalon,gelukkig zijn ze niet alle twee zover weg.
  Oostenrijk een geweldig land de gastvrijheid, de bergen de frisse lucht helemaal Top.
  Kiezen jullie voor een ander land of toch Nederland heeeeeeeeel veeeeeeeeel succes.

  Groeten Jos en Miriam.

  • Dank jullie wel! Onze droomlocatie is nog niet bekend (maar we hebben uiteraard wel voorkeur ;-)). We ontwikkelen eerst een concept dat helemaal bij ons past en gaan dan pas op zoek naar de plek.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.