Wat een jaar!

En zo schrijf ik alweer het laatste blog van dit jaar. En wat een jaar was het! Als je vorig jaar rond de kerst had kunnen bedenken hoe dit jaar zou lopen, écht bizar. En konden we tot voor kort nog zeggen dat we er allemaal redelijk doorheen rolde, inmiddels weten ook wij beter. Met het overlijden van een familielid begin december, aan Corona, beseffen we inmiddels nóg meer hoe gevaarlijk dit virus kan zijn.

Met de kerstdagen voor de deur, die net ietsje donkerder lijken dan vorige jaren, proberen we er het beste van te maken in deze hernieuwde lockdown. De kerstvakantie biedt een welkome afwisseling en we proberen het thuis zo gezellig mogelijk te maken. Daarnaast hebben wij natuurlijk onze droom waar we vol enthousiasme mee doorgaan. Als er dit jaar iets nóg duidelijker is geworden is het wel dat we voor de volle 100% willen doorgaan met het najagen van onze dromen!

Zoals gezegd is dit het laatste blog van het jaar. We schrijven onder andere over de vorderingen van de training van de afgelopen weken met ook een klein tipje van de sluier over de richting van ons gastenconcept 😉

Wij wensen jullie alvast fijne feestdagen en een liefdevol en gezond nieuwjaar toe!

Training

In het laatste blog schreven we al dat we wat meer “praktisch” aan de slag zijn in de training, zo ook in les 7. Er komen allerlei vragen voorbij m.b.t het type gastenverblijf, de type gast en activiteiten. We worden (wederom) goed aan het nadenken gezet en dat is goed maar roept bij ons ook wel vragen op.

Want waarom zijn we dit traject gestart? Uiteindelijk is onze droom, ons doel: “wonen, werken én genieten op een droomlocatie”. Kortom, we doen dit voor onszelf. Maar hoe past daar dan een gast(enverblijf) in? Zitten we wel te wachten op andere, veelal vreemde mensen in onze droom? Ons gezin staat op 1 in deze droom en het gastenverblijf zien we eerlijk gezegd puur als middel om ónze droom te kunnen verwezenlijken. Toch best een confronterende gedachte zo halverwege de “Mijn Gouden GASTENbedrijf” training…

We delen onze “oneerbiedige” gedachte met Hans en Nel tijdens een coaching call met mede-deelnemers. Hieruit blijkt wederom de kracht van de DroomplekAcademie en de Community! Onze gedachte blijkt eigenlijk heel normaal in deze fase 😊. En door de training wordt je gedwongen goed en diep na te denken over het hele concept zodat je straks niet met ongewenste gasten zit of je het vuur uit de sloffen loopt in een gastenverblijf dat eigenlijk helemaal niet bij ons past.

Opgelucht dat ons droom niet in duigen hoeft te vallen door deze gedachte gaan we dan ook vol goede moed verder met les 8 waarin we ons concept verder gaan uitwerken. Wél grijpen we de kerstvakantie aan om even een tandje terug te doen, even de zinnen te verzetten en de lessen tot nu toe nog eens de revue te laten passeren. Voelen we ons er nog goed bij? Sluit het nog aan bij onze droom zoals we deze in les 1 (in de video en de moodboards) hebben gedeeld? Kortom even een tussenevaluatie!

Tipje van de sluier…

Dan toch nog even een klein “tipje van de sluier”. Mensen die ons goed kennen weten dat we al enige jaren op zoek zijn naar een mooiere, ruimere en groenere woonomgeving. Het zal dus geen verrassing zijn dat dit ook de rode draad vormt in ons concept. Waar dit zal zijn weten we écht nog niet maar bos, water en/of bergen zullen daarin hopelijk een rol gaan spelen.

En dan de gasten… Aangezien we ook graag willen werken vanuit onze droomlocatie lijkt iets met gasten zeker een optie. Gelukkig weten we inmiddels dat dit op allerlei manieren kan. Geen groot hotel met volpension maar enkele vakantiewoningen met eventueel ontbijtservice zien we, op dit moment, wel zitten.

Maar een concept heet niet voor niets een concept! Juist in de komende lessen zal dit voor ons ook steeds helderder worden (pin ons dus nergens op vast 😉). Zodra we het beeld weer wat scherper hebben zullen we dit zeker met jullie delen!

Tot slot

En zo komt er een einde aan het laatste blog van dit bewogen jaar. We hopen dat 2021 voor ons hét jaar wordt waarin we grote stappen kunnen gaan zetten met onze droom én dat we met z’n allen weer een beetje meer kunnen gaan leven. Langzamerhand terug naar “normaal” of het “nieuwe normaal”.

Tot volgend jaar!

Lieve groet en tot de volgende blog,
Rob & Leonie

2 antwoorden naar “Wat een jaar!”

  1. Lieve allemaal,
    Wij zijn met jullie reuze benieuwd hoe 2021 gaat verlopen, wij hopen dat jullie droom wat dichterbij mag komen. 🍾
    Maar eerst moeten we Corona eronder zien te krijgen zodat er weer wat ruimte komt om dingen te plannen.
    Veel wijsheid gewenst om de juiste beslissingen te nemen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.