Onze droom

Moeten we niet gewoon tevreden zijn met “huisje, boompje, beestje…”? Want het blijft toch kriebelen. En dit gevoel wordt meestal versterkt door een mooi reisprogramma met inspirerende verhalen van mensen die de sprong hebben durven maken (en daar zelden of nooit slechter zijn van geworden).

Al een aantal jaren dromen we, op en af, van een andere leef- en werkomgeving. Meer groen om ons heen, wat rustiger en vooral ook wat meer ruimte. Mooi van je af kunnen kijken zonder meteen steen, beton en asfalt te zien. Dit gevoel was altijd extra sterk aanwezig wanneer we terugkeerde van een mooie reis uit bijvoorbeeld Canada, Schotland of Oostenrijk.

Andere woonplek?

Sinds 2017 zijn we deze droom wat meer gaan onderzoeken waarbij we het eerst zochten in een andere woning maar wel in de buurt. Dit bleek al snel een illusie want onze woonwensen stonden nogal in contrast met de alsmaar stijgende huizenprijzen. Om niet teveel toe te geven aan onze woonwensen zijn we vervolgens verder weg gaan kijken waarbij we dus ook de zekerheid van ons huidige werk op enig moment zouden moeten loslaten. Toen we op dat punt aangekomen waren hebben we wel eens uit gekheid geroepen: “Als we dan tóch én heel ergens anders gaan wonen én ander werk moeten gaan zoeken waarom dan niet helemaal het roer om…?”

Vertrekweek

In 2019 hebben we de “Vertrekweek” van Hans en Nel (DroomplekAcademie) gevolgd. Tijdens deze week hebben we ontdekt hoe je de stap van dromen naar durven kunt zetten en ook dat je veel meer invloed hebt dan je denkt om je droom te realiseren.

Vervolgens merk je toch ook wel weer vrij snel dat je vervalt in je dagelijkse ritme van werk, school, eten en slapen waardoor je droomplannen ook weer meer naar de achtergrond verdwijnen. Maar zoals gezegd, het blijft sluimerend aanwezig en kriebelen, tot nu!

YES!

In september 2020 hebben we definitief besloten dat we ons roer nu echt gaan omgooien. We hebben ons aangemeld voor het MASTERprogramma “Mijn Gouden Gastenbedrijf” van de DroomplekAcademie. De eerste stap van droom naar droomplekondernemer!

“Het leven is een feestje maar je moet wel zelf de slingers ophangen”

We kiezen er dus, als gezin, bewust voor om ons leven in eigen hand te nemen. Wij zien het als een inspirerende reis waarbij we zelf de route en de stopplekken mogen en kunnen bepalen!

We laten jullie graag deelgenoot zijn en zullen onze ervaringen met jullie delen in ons BLOG.