Daar zijn we weer 😊

Helaas komt van het twee of drie wekelijks bloggen inmiddels niet zoveel meer terecht. Gewoon, omdat we op het gebied van “het roer om” niet zoveel te melden hebben eigenlijk. En om jullie nu regelmatig “lastig” te vallen met onze dagelijkse beslommeringen…

Neemt niet weg dat ik het toch weer eens tijd vond om wat van ons te laten horen want stil staan we allerminst!

Voorbereidingen verken vakantie

Tussen verjaardagen, vaccinaties, werk, school etc. etc. door zijn we druk bezig met het voorbereiden van onze verken vakantie*. Bijna 5 weken zijn we straks op pad en verblijven we op 7 verschillende plekken in Zuid en Midden Zweden. Wat ons betreft (denk ik) een goede manier om in ieder geval een eerste indruk op te doen van de verschillende regio’s.

Dit wordt voor ons een vakantie die anders zal worden dan alle voorgaande, niet alleen in lengte, maar ook in de manier van verblijven. We verblijven in zgn. stuga’s, kleine vakantiehuisjes met over het algemeen een minimum aan middelen. Bij 3 van de 4 campings hebben we ook geen eigen wasgelegenheid en kunnen we dus gebruik maken van de centrale wasgelegenheid. Kortom: kamperen! En even voor het contrast, onze laatste zomervakantie was een All-inclusive hotel in Oostenrijk…

Zweedse Stuga
Zweedse Stuga

Als niet-kampeerders zal dit dus best even wennen zijn maar we kijken er erg naar uit. Per slot van rekening draait dit hele “roer om” proces uit het “buiten je comfort-zone treden”, dus dan is dit er gewoon alvast één van.

We liggen redelijk op schema met inkopen (wat neem je allemaal mee als je bijna 5 weken op vakantie gaat?) én hebben goede hoop dat Zweden nog voor die tijd op “geel” springt zodat we makkelijker in- en uit kunnen én mogen reizen. Eén voordeel, we zullen net beide vóór de vakantie volledig zijn gevaccineerd dus dat mag dan zeker geen belemmering meer vormen.

*= Omdat datgene wat we hier schrijven door iedereen te lezen is zijn we wat terughoudend in het delen van téveel informatie omtrent onze roadtrip. We hopen op jullie begrip hiervoor 😊. Ná onze trip zullen we uiteraard uitgebreid verslag doen van onze avonturen!

Auto

Het wordt dus een onvervalste “roadtrip” en een auto is daarin vrij essentieel… Voor diegene die ons niet kennen: we reden sinds 2010 een Peugeot 206 (uit 2004). Prima auto, nooit problemen mee gehad, betrouwbaar en voor de tripjes die we maakten (ook met z’n viertjes) ruim voldoende. Veel rijden doen we niet, voor het werk hebben we geen van beide een auto nodig, dus goedkoper rijden konden we ook niet. En als we dan een keer meer ruimte of comfort (want: geen airco) nodig hadden zoals voor onze vakanties naar Engeland/Schotland en Oostenrijk dan huurde we voor die weken een mooie nieuwe station wagen.

Toch kwam met de jaren wel steeds vaker de vraag of we misschien toch niet eens een keer wat anders “moesten”. Een airco is toch best lekker, meer kofferruimte praktisch én meer ruimte achterin voor de alsmaar groeiende meiden toch ook niet onlogisch. Oh, en een werkende radio, niet essentieel wel fijn 😉. En voor deze roadtrip zouden we ineens 5 weken een auto moeten huren, toch ietsje kostbaarder dan de reguliere 2 weken.

Lang verhaal kort, sinds eind mei hebben we (met een traantje) afscheid genomen van ons 17-jarig Peugeootje en zijn we overgestapt naar een mooie, ruime, super-de-luxe Seat Leon station wagen! Wat een genot is dat zeg, oké we kennen nog niet alle functies maar de radio doet het én de airco is, zeker de afgelopen tijd, verrukkelijk…!

Vol trots én vertrouwen stappen we straks in onze nieuwe bolide het Zweedse avontuur tegemoet.

Nieuwe auto
Nieuwe bolide

Banner

Een logo hadden we al maar een banner leek ons ook nog leuk en handig. We schreven hier al eerder over maar nu is ‘ie eindelijk klaar! Vol trots presenteren we hem hier:

Nieuwe banner
Nieuwe banner

Wat ons betreft is de boodschap én de visualisatie nog steeds 100% van toepassing en weerspiegelt het perfect onze droom. Frank bedankt!

Tot slot

Dat was het weer voor dit blog. Wij blijven ons rustig voorbereiden op onze vakantie en proberen tussendoor ook nog wat te werken…😉. Ik hoop nog vóór onze vakantie een keer een laatste update te geven via deze website maar pin me er niet op vast. De vakantiestress zal óók bij ons vast toenemen naarmate het dichterbij komt en of mijn hoofd dan naar bloggen staat…

Wij willen jullie dus in ieder geval alvast een hele fijne zomer(-vakantie) toewensen. Geniet van de dingen die weer kunnen en mogen, dat doen wij ook!

Lieve groet en tot de volgende blog,
Rob & Leonie

4 antwoorden naar “Daar zijn we weer 😊”

  1. Wat leuk om weer eens een blog te lezen, maar wij wensen jullie veel succes met de voorbereidingen voor de reis die veel tijd eisen , maar als je eenmaal in de auto zit dan begint ook de vakantie.
    Wij hopen dat de vakantie brengt wat jullie ervan verwachten, en wij zijn erg benieuwd naar jullie ervaringen. Een hele goede reis en kampeervakantie gewenst .🩳🥾🩱🕶

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.