Het aftellen is begonnen…

Nou ja, het aftellen deden we natuurlijk al maar sinds het begin van dit nieuwe jaar wordt het besef wel steeds groter dat het nu wel heel snel dichterbij komt. Over 8 weken zitten we er al, definitief!…

Ondanks dat we goed op planning lopen en volgens mij nog goed het overzicht hebben is er toch af en toe wel sprake van wat onrust, met name mentaal. “Zijn we niets vergeten…”?, “Zien we niet iets cruciaals over het hoofd…”?, “Het zal toch écht wel gaan lukken…”? Het zijn dan vooral dit soort vragen die dan de kop opsteken.

Ondanks dat de tijd vliegt zou het van mij soms wel even heel snel mogen gaan. Eén knip met de vingers en we zijn 2 maanden verder, alles is goed gegaan en we zitten er, dat idee 😉.

Over waar we ons de laatste weken mee bezig houden hierbij weer even een update, veel leesplezier!

Planning

Gestructureerd als we allebei zijn hebben we behoefte aan een planning. Tot eind vorig jaar bestond deze met name in onze hoofden en in verschillende documenten. Met nog enkele maanden te gaan werd de behoefte aan een tastbare en zichtbare planning echter steeds groter, dus zo geschiedde.

‘De planning is heilig…’

Wanneer moeten we wat doen, wanneer hebben we (belangrijke) afspraken en vooral ook het afstrepen van de dagen is op deze manier, pontificaal in de woonkamer, te volgen. Wel zo fijn 😊.

Werk(loos)

Ook bij mij is inmiddels de kogel door de kerk. Ik heb, na ruim 12 jaar, officieel mijn ontslag ingediend. Op 31 maart eindigt mijn dienstverband bij de Provincie Gelderland maar met nog “enkele” vakantiedagen achter de hand hoop ik 25 februari mijn laatste werkzame werkdag te hebben. Zo hebben we de hele maand maart allebei de handen vrij voor de laatste, ongetwijfeld zware loodjes!

Het is een rare tijd om afscheid te nemen van je collega’s en baan. Je bent afhankelijk van wat er kan en mag i.v.m. corona. Gelukkig mag er inmiddels weer wat meer bij ons op kantoor waardoor ik er de afgelopen week weer eens een dagje ben geweest. Fijn om weer wat collega’s in het echt te zien en live te spreken! En toch ook best vermoeiend omdat je het niet meer gewent bent om de hele dag mensen om je heen te hebben en te spreken. Desalniettemin had ik het niet willen missen én voordat ik definitief weg ben volgen er vast nog een paar van dit soort werk-/bijpraat dagen 😊.

Zoals ik in het vorige blog al voorzichtig aantipte wil ik, naast mijn zoektocht naar een vaste baan, starten als ZZP’er. Het is voor mij een uitgelezen moment om datgene voort te zetten waar ik de afgelopen jaren in ben gegroeid én erg leuk vind, gecombineerd met het ondernemerschap. Ik ga me richten op het visualiseren van data voor ruimtelijk projecten. Dit doe ik onder de naam Rob Franken Data Visualisaties en de website is reeds online: www.robfrankendatavisualisaties.nl. En alhoewel ik mij besef dat onder de lezers van mijn blog zich waarschijnlijk weinig tot geen (potentiële) opdrachtgevers bevinden meld ik het toch graag. Uiteraard zijn jullie wel vrij om dit breder te delen.

Leonie is weliswaar officieel werkloos maar is gemiddeld genomen nóg drukker dan toen ze nog wél werkte. Opruimen, dingen regelen, werk zoeken, huishouden, training volgen, Zweedse les én koffie zetten voor mij… Ze heeft geen eens tijd om er ook nog naast te werken 😉.

Things To Do (Leonie)

Kopen en verkopen

Zoals al eens benoemd ben ik momenteel, denk ik, een top-10 verkoper op marktplaats! Althans verkoper, ik biedt veel dingen aan en soms verkoop ik wat. Engelengeduld in combinatie met handelsgeest en soms ook gewoon blij zijn dát je überhaupt iets verkoopt, geloof me, ik weet er inmiddels alles van.

Omdat niet alles verkoopwaardig is en je ook nog gewoon troep hebt, is het eerste bezoekje aan de gemeentelijke stortplaats dit jaar alweer geweest. Ook de kringloop hebben we (denk ik…) weer blij gemaakt met een paar dozen vol “bruikbare” spullen.

Toch is het niet zo dat we ons alleen maar ontdoen van spullen. Sterker nog, er komen ook gewoon nog spullen bij! Maar zo lang er meer uit gaat dan er in komt is het goed toch? Het zijn overigens zaken die we nodig hebben in Zweden, hetzij tijdens de voorbereidingstrip in de voorjaarsvakantie dan wel voor ons definitief verblijf daar. Denk dan aan bijvoorbeeld handbagage trolleys en winter-/skikleding voor de voorjaarsvakantie (grote kans dat er dan nog sneeuw en ijs ligt). Voor de definitieve heenreis/verhuizing hopen we met de auto in combinatie met een aangeschafte dakkoffer (dus schoonmoeder zou ook nog mee kunnen…😉) uit te kunnen.

Het wordt straks passen en meten maar daar is Leonie gelukkig goed in. Waar ik tijdens het pakken van de auto voor een vakantie al snel afhaak omdat ik denk dat het absoluut niet gaat passen krijgt Leonie het toch altijd weer voor elkaar. Dat geeft vertrouwen!

Tot slot

Deze ‘Tot slot’ houd ik kort met een mooie quote. Tot het volgende blog!

Al onze dromen kunnen uitkomen – als we de moed hebben om hen te volgen.

Walt Disney

Lieve groet en tot de volgende blog,
Rob & Leonie

5 antwoorden naar “Het aftellen is begonnen…”

  1. Rob , het idee is leuk maar ik zie er toch vanaf hoor om mee te gaan in de dakkoffer . 😉😉Ik heb er wel om moeten lachen hoor ,wij komen wel met eigen vervoer 🐎🐎.

  2. Hallo allemaal😀

    Ja inderdaad het komt kort bij,maar jullie zijn er helemaal klaar voor👍Weet zeker dat jullie alles top geregeld hebben.

    Heel erg leuk om jullie verhalen te lezen, en we blijven jullie volgen.

    Groetjes Jos en Miriam

  3. 👍😀 de koffers al gepakt? Geniet lekker van jullie vakantie weekje. En dan komt het wel heel kort bij. Groetjes Jos en miriam

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.