Korte update

Begin mei, het zonnetje schijnt en de meivakantie is alweer halverwege (bij ons althans). Tijd voor een update over onze droom!

De tijd vliegt voorbij, zeker in de periode waarin we worden opgeslokt door werk en school. Daarnaast proberen we natuurlijk onze droom levend te houden. Dit laatste is overigens niet altijd eenvoudig in de hectiek van alledag. Voor ons gevoel kunnen we op dit moment ook niet zoveel, behalve de Zweedse les natuurlijk én af en toe wat uitzoekwerk. Soms wil je wel maar kan je niet, vast herkenbaar 😊.

We moeten ons hier maar bij neerleggen en ons focussen op de zomer waarin we, hopelijk, Zweden mogen bezoeken voor een eerste indruk (hoe en wat, daarover verderop meer…). Gevoelsmatig is dat voor ons het échte startpunt van waaruit we dan verder gaan met plannen maken. De wens is nog steeds om, linksom dan wel rechtsom, voorjaar 2022 “definitief” af te reizen naar Zweden!

Zweedse les

Stapje voor stapje leren we elke week weer iets meer. Meestal live maar soms ook online helpt Hinke ons de Zweedse taal machtig te worden. Inmiddels zijn we wel op het punt aangekomen dat Anniek en Iris beginnen af te haken, met name op de huiswerkuurtjes door de week. Iets wat overigens niet als een verrassing komt aangezien de lesmethode die we gebruiken voor volwassenen is bedoeld.

Voor de meiden hebben we inmiddels een andere methode gevonden. We hebben een app op de tablet geïnstalleerd waar zij lekker ongedwongen mee verder kunnen leren. Wij daarentegen “ploeteren” lekker door op onze manier 😉.

Verken vakantie

Zweden zien en beleven, dat is wat nog ontbreekt om uiteindelijk een goede, weloverwogen keuze te maken voor een toekomstige woonplaats. De focus ligt dus in eerste instantie op de zomervakantie maar we beseffen ons ook dat de 2 weken (die we tot nu gepland hebben) niet voldoende zullen zijn om een goede indruk te krijgen.

Dat heeft ons wel aan het denken gezet. Natuurlijk kunnen we in het najaar nog een keer gaan en we overwegen zelfs om volgend voorjaar te beginnen met een lange (camper-)trip door het land. Maar waarom niet deze zomer al meer tijd benutten? Dit was de vraag die we onszelf vorige week stelde en die meteen zorgde voor een goed gevoel!

We zitten nu midden in het proces waarbij we inmiddels de geplande vakantie hebben geannuleerd en zelf locaties aan het boeken zijn op verschillende plekken in Zuid- en Midden-Zweden. In deze zoektocht stuitten we op de website www.rondjezweden.se, een website van en door Nederlandse campingeigenaren in Zweden. Het zijn allemaal Nederlanders die ook geëmigreerd zijn naar Zweden en, in dit geval, een camping zijn begonnen. Voor ons dus ook meteen mooie en leerzame voorbeelden.

Inmiddels hebben we nagenoeg alles rond, die 2 weken zijn er inmiddels bijna 5 geworden! We verblijven in totaal op 7 verschillende locaties, verspreid over Zuid- en Midden-Zweden. Wat ons betreft een mooie verken vakantie toch? 😊 Ook van deze ontwikkelingen houden we jullie natuurlijk op de hoogte.

En verder

We vinden gelukkig ook nog steeds tijd voor onze (nieuwe) hobby’s. Ikzelf ben aardig bezig met het houtdraaien én uitbreiden van mijn houtdraaiwerkplaats. Pasen is weliswaar al even voorbij maar hieronder mijn laatste werkstukjes

Eierdopjes
Eierdopjes

De meiden rijden op zaterdag paard en mogen daarnaast ook helpen op de manege met kinderfeestjes, dreumes draven of andere klusjes. Die zijn dus tegenwoordig de hele zaterdagmiddag onder de pannen.

Leonie heeft, zoals verwacht, het paardenvirus inmiddels ook weer helemaal te pakken. Op de maandagavond rijdt zij tegenwoordig haar rondjes op Nivea, Waxx of Hertog Jan…

Tot slot

Dat was het voor dit blog. We wensen jullie, als je de gelukkige bent, nog een fijne meivakantie én dan ook meteen alvast een fijn hemelvaart weekend! En Koningsdag ligt alweer enkele dagen achter ons maar we hebben er weer van genoten 😉…

Oranje tompouce met cappuccino!
Oranje tompouce met cappuccino!

Lieve groet en tot de volgende blog,
Rob & Leonie

3 antwoorden naar “Korte update”

  1. Lieve allemaal , het was weer een feest om jullie blog te lezen.
    Wij leven helemaal met jullie mee en wij kunnen ons ook al verheugen op een reis naar Zweden in de toekomst, we zullen zien hoe het allemaal gaat verlopen maar wij wensen jullie alvast geweldige weken in Augustus en dan zijn wij benieuwd 🤨 hoe het jullie is bevallen.
    Liefs ons xxxx

  2. Hallo Rob Leonie Anniek en Iris,

    Leuk om jullie verhaal te lezen, en jullie Zweden als bestemming hebben gekozen.Door de corona is het allemaal anders,wij willen jullie heel veel (vakantie plezier wensen) en blijven jullie volgen). Groetjes Jos en Miriamjos

    • Hoi Jos en Miriam, Leuk dat jullie ons (blijven) volgen! Zodra er weer ontwikkelingen zijn verschijnt er weer een blog online. Groetjes Rob, Leonie, Anniek en Iris!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.