Op de valreep!

Op de laatste dag van dit, wederom enerverende, jaar ook ons laatste blog… Van 2021 welteverstaan, in 2022 gaan we natuurlijk gewoon door 😉.

De drukke decembermaand is bijna ten einde en sinterklaas en zijn broer uit het hoge noorden zitten inmiddels ook weer thuis. Het is nu nog een kwestie van het oude jaar uitluiden en het nieuwe jaar verwelkomen! Een nieuw jaar dat voor ons bij voorbaat al één van de meest spannende wordt uit ons leven, zoveel staat al wel vast. Maar we hebben er (nog steeds) veel vertrouwen in dat het goed gaat komen en ons gaat lukken. De basis is goed, een basis die ook met name dit afgelopen jaar vorm heeft gekregen.

In dit blog, naast een kleine update over de laatste ontwikkelingen, ook een korte terugblik op het afgelopen jaar. Al met al weer genoeg om over te schrijven dus, veel leesplezier!

Werkloos

De dag waarvan je wist dat die ging komen is inmiddels gearriveerd… Oftewel Leonie heeft inmiddels haar laatste werkdag gehad en zit dus officieel (nou ja, vanaf 01-01-2022) zonder werk! Na ruim 3 jaar met veel plezier bij Invacare Nederland te hebben gewerkt heeft zij 28 december afscheid genomen van haar collega’s.

Enerzijds een fijn gevoel dat zij de laatste 3 maanden voor ons vertrek volledig de handen vrij heeft om de aanstaande verhuizing verder voor te bereiden maar anderzijds natuurlijk wel een raar gevoel. Het vrijwillig stoppen met een baan omdat je gaat emigreren staat volgens mij niet in de top 10 van ontslagredenen.

Ondanks de corona maatregelen en thuiswerkrestricties is het afscheid gelukkig niet geheel geruisloos voorbij gegaan. Met een prachtige bos bloemen, enkele mooie cadeaus én een overheerlijke taart (naar het schijnt want voor het thuisfront was er helaas niets overgebleven…😉) is er weer een hoofdstuk afgesloten.

Terugblik

Ieder zichzelf respecterend medium blikt zo op het einde van het jaar terug, wij dus ook 😊.

Zoals ik in de inleiding al schreef was dit jaar wederom enerverend. Niet in de laatste plaats omdat corona (helaas) nog steeds deel uitmaakt van ons leven. Zo goed en zo kwaad als het ging hebben we ons wederom door het thuisonderwijs, (thuis-)werken, testen en vaccineren heen gemanoeuvreerd. Desondanks is ook dit jaar weer voorbij gevlogen en zijn we er zonder al teveel kleerscheuren doorheen gerold.

Voor wat betreft onze droom is het natuurlijk het jaar van de beslissingen geweest. In januari waren we er weliswaar wel uit dat onze toekomst in een Scandinavisch land zou liggen maar wélk land, dat wisten we toen nog niet. Ook waren we toen nog volop bezig met de Gouden Gastenconcept Training van Hans en Nel.

Inmiddels is de keuze voor Zweden gemaakt, mede gebaseerd op onze vakantie ervaring van afgelopen zomer. Ook staat (het vervolg van) de Gouden Gastenconcept Training op een laag pitje omdat we ervoor gekozen hebben ons éérst in Zweden te settelen voordat we verder gaan met ons gastenconcept. Ons huis in Nederland is verkocht, een tijdelijk huis in Zweden wacht op ons en Leonie is werkloos. Al met al dus met recht een jaar van keuzes en beslissingen.

Vooruitblik

We genieten op dit moment weliswaar nog van een welverdiende kerstvakantie maar het besef dat we over drie (drie!!) maanden al vertrekken wordt wel steeds groter. We denken redelijk op schema te liggen dus dat zou wat rust moeten geven. Let wel, dit betreft dan met name de praktische zaken!

Voor wat betreft de emotioneel geladen zaken daalt het stof ook langzaamaan neer maar daar worden we niet per se rustiger van… De gedachte aan wát maar vooral ook wie je achter laat wordt sterker en dat is toch een stukje moeilijker een plaatsje te geven.

Hele normale gedachtes in zo’n levens veranderend proces die er ook bij horen én er mogen (moeten) zijn. Hoe hier mee om te gaan voor zowel vertrekkers als achterblijvers gaan we de komende tijd verder ontdekken.

Qua toekomstig werk is Leonie al aardig goed bezig. Weliswaar nog zonder direct resultaat maar je moet eerst zaaien voordat je kunt oogsten toch? De eerste contacten zijn gelegd én er is zelfs al een sollicitatie de deur uit!

Ikzelf ben natuurlijk nog tot eind maart officieel aan het werk maar dat betekent niet dat ik me niet bezig houdt met mijn toekomstige carrière in Zweden. Omdat ik mijn huidige werk érg leuk vind zou ik hier graag in verder gaan. Ik volg op de valreep nog enkele technisch inhoudelijke cursussen waar ik straks ook wat aan heb. Daarnaast wordt ik zzp’er! Op deze manier kan ik mijn kennis en kunde ook nog (tijdelijk) aanbieden vanuit Zweden. In eerste instantie aan Nederlandse opdrachtgevers maar wellicht t.z.t ook aan anderen. Het werk dat ik doe kan je overal vandaan doen zoveel is de afgelopen 2 jaar wel gebleken. Ook over deze ontwikkelingen binnenkort meer 😊.

Tot slot

Dit was ons laatste blog van dit jaar maar zoals aangekondigd gaan we in 2022 vrolijk verder! En het wordt natuurlijk steeds interessanter. Ondanks de toenemende drukte de komende periode hopen we jullie natuurlijk regelmatig mee te nemen in de ontwikkelingen, zowel vóór, tijdens én na de emigratie!

Wij wensen jullie het allerbeste voor het nieuwe jaar, in hopelijk goede gezondheid en met de wens dat dromen mogen uitkomen.

Lieve groet en tot de volgende blog,
Rob & Leonie

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.